Unt fără termen de valabilitate. Cum se prepară acesta

rexar

Unt fără termen de valabilitate! Nu este o glumă, să știți că untul Gheea, numit și untul clarifiat se poate păstra până la o sută de ani. În medicina tradițională Ayurveda, se folosea pentru tratarea mai multor afecțiuni.

Acesta poate fi preparat acasă de orice gospodină și are o valoare nutritivă mult mai mare decât cea a unutului obișnuit.

Untul ghee este folosit pe larg în medicina tradiţională indiană și se consideră un revigorant fizic şi mental.

Pentru a-l prepara avem nevoie de unt obișnuit de vaci, cu o grăsime mai mare de 80 de procente.

Punem untul într-o oală și îl topim la foc mediu. Atunci când începe să fiarbă, îndepărtăm spuma către marginea cratiței.

Trebuie să fim cu ochii în patru pe tot parcursul procesului, pentru ca untul să nu capete o culoare portocalie sau arămie. Semn că acesta s-a ars.

După ce am ales toată compoziția în borcan îl mai strecurăm o dată. Important e să nu punem capacul până lichidul nu se răcește. Untul Ghee poate fi folosit la gătit, la prepararea legumelor sau în terciuri.

Produsul nu trebuie păstrat la frigider, important este să fie ferit de razele soarelui. Curios este faptul că acesta nu are termen de valabilitate și poate fi păstrat chiar și un secol.

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная