reținere

rexar

La 09 octombrie 2019 în Procuratura Anticorupţie a parvenit plîngerea poliţistului Z.V., care solicita tragerea la răspundere penală a procurorului delegat în Procuratura Anticorupţie D.C. pentru estorcarea sumei de 1500 (una mie cinci sute) euro pentru adoptarea unei hotărîri favorabile în cadrul urmăririi penale.
în aceeaşi zi, după efectuarea investigaţiei preliminare, Procurorul General - interimar a dispus pornirea urmăririi penale, în baza art. 324 alin. (3) lit.a) din Codul penal, pe faptul coruperii pasive comise de o persoană cu demnitate publică.
în cadrul urmăririi penale s-a stabilit, că la 07.10.2019 petiţionarul a fost invitat la Procuratura Anticorupţie de către procurorul menţionat supra, care i-a prezentat materialele cauzei penale în care se examinau acţiunile poliţistului şi tot procurorul i-a sugerat să-l telefoneze după serviciu.
La 08.10.2019, aproximativ la ora 20.16, petiţionarul s-a întîlnit cu procurorul lîngă un local din sect.Botanica mun.Chişinău, unde procurorul a estorcat bani în valoare de 1500 (una mie cinci sute) euro pentru soluţionarea favorabilă a cauzei penale în privinţa poliţistului.
în seara zile de 09.10.2019, aproximativ orele 21.30, procurorul a fost reţinut în flagrant delict în momentul primirii sumei de 1500 euro de la poliţist, fiind plasat în izolatorul Centrului naţional Anticorupţie.
La moment, persoana reţinută a fost pusă sub învinuire şi este audiată în calitate de învinuit. Preliminar, învinuitul vina o recunoaşte, banii au fost predaţi benevol în momentul reţinerii.
Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.
Procuratura Anticorupţie va reveni cu detalii, respectînd prezumţia nevinovăţiei a părţilor potrivit legii.

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная