O antreprenoare din Alexăndreni a lansat o afacere

bodrugl20

În ultimii ani, s-au închis porţile mai multor fabrici din zonă, precum cea de zahăr, de producere a alcoolului etilic sau cea de ghips. Astfel, sute de localnici au rămas fără loc de muncă, fiind nevoiţi să plece. Însă, nu si cei 50 de localnici care activează la fabrica, administrată de către Ludmila Dimitrachi, o localnică din Alexandreni, care a deschis afacerea încă acum 17 ani.

Fabrica este specializată în producerea produselor semifabricate congelate, fiind cunoscută consumatorilor din ţară pentru colţunaşii şi pelmenii săi. Totul a început cu doar şase angajaţi, patru dintre care erau membrii familiei Ludmilei. Primii patru ani de la lansare, fondatoarea întreprinderii a învârtit colţunaşii cu mâinile proprii, până a reuşit să-şi cumpere primul utiaj.

Treptat, prin muncă continuă, afacerea a luat foc. Producţia a crescut, iar astăzi 40 de tipuri de produse şi tone de colţunaşi se vând în magazinele din ţară. „Când lucram manual, făceam trei tone pe lună, iar acum producem 6 tone pe zi”, spune zâmbind Ludmila Dimitrachi, cea care ţine
pulsul acestei linii de fabricare.

Pentru majoritatea angajaţilor activitatea fabricii a însemnat siguranţa că pot obţine un salariu decent aici, acasă. Printre aceştia este şi Victoria, pentru care, în timp ce ea muncea la Moscova, copiii i-au fost crescuţi de bunica acestora. Atunci când fabrica aflată la doi paşi de casa ei şi-a mărit numărul de angajaţi, ea a revenit în sat şi s-a angajat aici, iar acum îşi poate petrece serile şi zilele libere în familie, alături de copii.

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная