A fost creat sutienul care detectează cancerul de sân

ellitbiz

Cancerul mamar este cea mai cunoscută formă de cancer întâlnită la femei, însă poate fi curabilă dacă este diagnosticată la timp. De aceea, este foarte important ca orice femeie să cunoască toate semnele şi simptomele cancerului mamar, astfel încât să se poată prezenta la medic în cel mai scurt timp posibil, pentru un consult de specialitate.

E bine de ştiut că organismul femeilor mai în vârstă luptă mai bine cu cancerul mamar în timp ce, la femeile tinere, acesta devine foarte agresiv, raăpunde greu tratamentului şi acţionează cu rapiditate spre distrugerea celulelor sănătoase. Specialiştii ne vin în ajutor pentru ca această boală să fie depistată la timp.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Naţională din Columbia (UN) au creat un sutien care ajută la detectarea cancerului mamar. Sutienul conţine un software care monitorizează şi înregistrează temperatura fiecărui sân. Dacă diferenţa de temperatură dintre nuri este mare atunci e posibil ca acest lucru să fie provocat de prezenţa celulelor anormale. Astfel, existenţa celulelor invazive în glandele mamare duce la o circulaţia de sânge mai mare în zona respectivă şi implicit la creşterea temperaturii.

Cercetătorii lucrează la perfecţionarea prototipului pentru a putea obţine un produs care să fie vândut pe piaţa de lenjerie intimă. Proiectul celor de la facultatea de Inginerie Electronică din cadrul UN a fost anunţat prima oară în 2013.

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная