CNI nu va verifica averea lui Beţişor

ellitbiz

Comisia Naţională de Integritate nu va iniţia control privind declarația pe venituri și proprietăți a procurorului Adriana Beţişor. Membrii CNI susţin că din verificările prealabile nu au constatat anumite divergenţe. Asta, deşi, în presă a apărut o investigaţie care a scos la iveală faptul că, Beţişor, împreună cu soţul său, Dumi­tru Şubin, au câştigat un milion de lei la nuntă, însă circulă cu maşini împrumutate. De asemenea, CNI a decis că nu va verifica nici averea şefului-adjunct al Procuraturii Anticorupţie, Ştefan Şaptefraţ.

Procurorul Adriana Beţişor a scris în declaraţia cu pri­vire la venituri şi proprietăţi că deţine un automibil Toyota Corolla, fabricat în 2009 şi dobândit în 2014, dar şi două maşini Skoda Octavia, una produsă în 2015, pe care o conduce în prezent, iar alta fabricată în 2013. Beţişor a menţionat că cele trei maşini le are prin mandat. Tot­o­dată, aceasta indică un apar­ta­ment de 74 de metri pătraţi, pe care precizează că îl are în folo­sinţă în urma unui con­tract de inves­ti­ţii din anul 2014. Ziarul de Gardă a scris că părinţii procurorului anticorupție, care locuiesc într-un sat din raionul Glodeni, îşi construiesc o locuinţă de 121 de metri pătraţi în suburbia capitalei care valorează aproximativ 2,2 mili­oane lei . Asta în timp ce tatăl Adrianei Beţişor este pădurar şi primeşte un salariu de aproximativ 40 de mii de lei anual, iar mama sa este casnică. Cu toate acestea, membrii CNI susţin că nu au motiv de a iniţia verificări.

Membrii CNI au decis că nu vor verifica nici averea şefului-adjunct al Procuraturii Anticorupţie, Ştefan Şaptefraţ, despre care Ziarul de Gardă a scris că deţine un imo­bil de milioane în comuna Toha­tin, iar în 2008 a cum­pă­rat un teren cu o con­stru­cţie nefi­na­li­zată în sectorul Botanica al capitalei con­tra sumei de 11,65 mili­oane de lei, deşi sala­riul său de fun­cţie era de doar câteva mii de lei pe lună. La scurt timp, Şap­te­fraţ a pro­curat un alt teren la Mileş­tii Mici, raionul Ialo­veni, pentru care a achitat 6,37 mili­oane de lei, dar şi un teren agri­col de 1,3 ha. Mai târziu, în anul 2013, în con­tu­rile lui Şaptefraţ intră 370 de mii de lei în urma unei deci­zii a instanței, după ce, în mar­tie 2012, acesta a acţio­nat în jude­cată Inspec­to­ra­tul Fis­cal de Stat pen­tru că ar fi plătit impozite prea mari după vânzarea terenului de pe strada Sarmizegetusa.

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная