Pregătirea conservelor pentru iarnă - o tradiție seculară

bodrugl20

Pregătirea conservelor pentru iarnă este o tradiție seculară și pentru gospodinele din Republica Moldova. Multe cămări sunt deja umplute cu gemuri, dulceţuri şi compoturi iar acum urmează murăturile. Fiecare gospodină are cel puţin un ingredient secret pentru ca murăturile să fie cât mai gustoase.

Murăturile sunt alimente care prin procesul de fermentație își măresc aciditatea și sunt conservate o perioadă lungă de timp. În procesul tehnologic, alimentele sunt scufundate în saramură sau într-o soluție de oțet. Pentru roşiile murate, Olga Staver din Scoreni, raionul Străşeni are o reţetă specială.

OLGA STAVER, locuitoare Scoreni: „Mărar, chiperi şi usturoi şi hrean. Eu pun o lingură de sare la litru de apă. Iată în aici este necesar de vre-o trei litre de apă şi pot să pun trei linguri bune de acestea de sare”.

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная