Monitorizare cu brățara electronică a celor certaţi cu legea

rexar

Cheltuieli de aproape şase ori mai mici şi risc de recidivă redus. Sunt câteva dintre avantajele monitorizării cu brățara electronică a celor certaţi cu legea. Subiectul a fost discutat în cadrul unei dezbateri publice.

"Un subiect monitorizat electronic pe parcursul unui an de zile ar costa bugetului circa 14 mii de lei, în timp ce detenția unei persoane în custodia statului se estimează în jur de 80 de mii de lei", a menţionat Anatolie Munteanu, secretar de Stat al Ministerului Justiţiei.

În Moldova, supravegherea cu brățara electronică este aplicată din 2017. Până acum, 52 de persoane au purtat dispozitivul.

"Din momentul în care se instalează şi se închide, ea nu mai poate fi deschisă", a explicat Valeriu Melinte, şef al Serviciului monitorizare electronică a INP.

Brățara este pusă la mâna sau la picior şi este rezistentă la fluctuaţiile de temperatură, dar şi la apă.

"Poate să facă liber cu ea duş. Restricţia este doar scufundatul în apă", a menţionat Valeriu Melinte.

Inspectoratul Naţional de Probațiune deţine în jur de 80 de brăţări electronice, dar
conducerea instituţiei planifică să mărească numărul lor. Preţul unui dispozitiv depăşeşte trei mii de lei.

"Intenţionăm să procurăm anul acesta în jur de 100 de brăţări. Vedem, care sunt tendinţele, acum, doar în două luni de zile, numărul subiecţilor monitorizaţi electronic s-a dublat", a precizat Ghenadie Ciobanu, director adjunct al Inspectoratului Naţional de Probaţiune.

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная