2 recidiviști reținuți de către un echipaj BPRO

bodrugl20

Polițiștii Batalionului de patrulare și reacționare operativă din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind antrenați în serviciu, în jurul orei 19:55 min, prin intermediul stației radio au receptat o chemare, precum că pe bd. Moscova, un tânăr a fost deposedat în mod deschis de telefonul mobil.

Echipajul imediat s-a deplasat la fața locului unde au fost întâmpinați de către partea vătămată, un tânăr în vârstă de 18 ani, care a comunicat forțelor de ordine că în timp ce se afla pe bd. Moscova, de s-a aproiat doi indivizi și în mod deschis i-au sustras telefonul mobil de model ,,SAMSUNG”, după care au fugit de la locul comiterii infracțiunii. Totodată tânărul a reținut semnalmentele făptașilor despre ce a comunicat polițiștilor. Prejudiciul cauzat tânărului constituie 4 500 lei.

Astfel, în urma reacționării prompte a polițiștilor suspecții în comiterea infracțiunii au fost reținuți și încătușați în curtea blocului de locuit de pe str. Nicolae Dimo. Indivizii au fost recunoscuți de către partea vătămată iar asupra lor a fost depistat telefonul sustras. La fața locului fiind solicitată grupa operativă a inspectoratului de poliție a sec. Râșcani, pentru documentarea cazului Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 18 ani și 25 ani, originari din mun. Chișinău și r. Anenii Noi, anterior fiind judecați pentru comiterea infracțiunilor de furt.

Tinerii au fost escortați la inspecoratul de poliție pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că telefonul mobil sustras urmau să îl vândă și să obțină un profit.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție și sunt cercetaţi penal pentru jaf, iar conform legislaţiei penale în vigoare se pedepsește cu închisoare de la 5 la 7 ani.

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная