Tot mai mulţi părinţi înscriu copiii la şcolile private

bodrugl20

Tot mai mulţi părinţi din Republica Moldova aleg să-şi înscrie copiii la şcoli private. Asta, în pofida taxelor piperate, care ajung, anual, chiar şi la aproape opt mii de euro. Numărul mic de elevi în clasă, metodele inovative de predare sau activităţile extra şcolare - sunt doar câteva dintre motivele care determină părinţii să bage adânc mâna în buzunar pentru studiile copiilor lor.

În acest an, în şcolile publice din Republica Moldova s-au înscris cu peste două mii de copii mai puţin faţă de anul de învăţământ 2021-2022. Părinţii au optat pentru instituţiile private, iar motivele sunt diferite.

NATALIA CHILIANU părinte: „Am cântărit foarte bine, am analizat şi varianta cu şcoală publică. Pentru că sunt doi copii şi acolo la şcoala de stat sunt foartte foarte mulţi copii, vă daţi seama că timpul acordat este foarte puţin şi pentru ei este esenţial în primii ani de şcoală ca să le pună baza şi dragostea faţă de carte”.

LUDMILA DABIJA părinte: „Aici se pune accent pe demnitatea copilului. Fica mea a învăţat aici de la profesori, perseverenţa, perspicacitatea, intrasigenţa. A avut un mediu propice pentru dezvoltare şi nu a fost niciun moment în care să zic da poate trebuia să mergem în altă parte”.

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная